گرم ترین نقطه زمین

جاهای دیدنی 22 اسفند ، 1395 5 دقیقه
ایران کشوری پهناور و از لحاظ جغرافیایی دارای تنوع و گستردگی قابل توجهی است. شاید بارها شنیده باشید ایران کشور چهار فصل است و در تمام فصول سال شما می توانید نقطه ای در سرزمینمان پیدا کنید که نشانی از فصل های دیگر را در خود جای داده است. می توانید هنگامی که گرمای تابستان شما را به ستوه آورده بار سفر ببندید و به منطقه ای در دل سرزمین های کوهستانی و مرتفع ایران بروید و تابستانی، زمستانی را تجربه کنید و یا در اوج سرمای زمستان، شهرهای گرمسیری بسیاری وجود دارد تا چند روزی را در هوای مطبوع تابستانیشان سپری کنید.
1
نعمت با ارزش دریا در شمال و سراسر جنوب کشورمان یک موهبت الهی است و وجود جلگه های سبز دامنه شمالی و دو رشته کوه وسیع و مهم البرز و زاگرس از همین ویژگی های منحصر به فرد کشورمان به شمار می آیند و البته دو دشت وسیع و پهناور کویر و لوت در قلب ایران تنوع آب و هوایی را بسیار گسترش داده اند.
2
امروز سفری تصویری داریم به قلب ایران و قرار است با گرم ترین نقطه زمین آشنا شویم. دشت لوت مقصد سفر ماجراجویانه ی گروهی از گردشگران خارجی بوده و  تمام تصاویر هم توسط عکاس همین گروه به نام جرومه پولین (Jerome Poulin) ثبت و توسط روزنامه گاردین (The Guardian) منتشر شده اند. روزنامه گاردین یک روزنامه بریتانیایی است که از سال ۱۸۲۱ فعالیت خود را در شهر منچستر آغاز کرده است اما در سال ۱۹۶۴ دفتر مرکزی آن به لندن منتقل شد و از آن پس به عنوان روزنامه ی پایتختی به کار خود ادامه داد. ما امروز به همت روزنامه گاردین تصاویری زیبا از بیابان لوت را با شما به اشتراک می گذاریم. این دشت بیابانی وسیع و مهم در جنوب شرقی ایران و در محدوده ای از استان های کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی واقع شده است و حدود ده درصد وسعت ایران را شامل می شود. دشت لوت بیست و پنجمین بیابان بزرگ و جزء مناطق فراگرم و خشک جهان به شمار می آید. از ویژگی های منحصر به فرد دشت لوت، وجود مرتفع ترین هرم های ماسه ای دنیا در آن است که حتی در بین آن ها ارتفاع ۴۸۰ متر هم ثبت شده است. از نکات بسیار حائز اهمیت در مورد این بیابان وسیع و زیبا، درجه حرارت سطح زمین است که رکورد این مقوله جغرافیایی با ثبت دمای ۷۰/۷ درجه سانتی گراد در سال ۲۰۰۵ مربوط به منطقه ای در نزدیکی شهداد دشت لوت است. علت گرمای بیش از حد زمین در این ناحیه را رنگ تیره شن و ماسه آن و همچنین خشکی بیش از حد زمین می دانند.
3
سرانجام پس از ۲ سال پیگیری های مداوم و ثبت پرونده ای در دفتر یونسکو در پاریس، در تیر ماه ۱۳۹۵ بیابان لوت به عنوان نخستین اثر طبیعی ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید. علاوه بر هرم های مرتفع و رکورد گرم ترین نقطه ی زمین، وجود بلندترین و طولانی ترین کلوت های جهان و همچنین یکی از بلندترین گونه های گیاهی نبکا یا گلدان صحرا در این منطقه از دلایل ثبت دشت لوت در این فهرست بوده است.
4
پیش از آن که سفر تصویری و هیجان انگیزمان به دشت لوت را آغاز کنیم برای آشنایی بهتر با این منطقه مطالعه مطلب زیر را از دست ندهید:

5

10

8

7

6

مشاوره رایگان